Elindult a jelentkezés a 2. Iskolai Sokszínűség Hetére | Sokszínűség Oktatás Munkacsoport

Elindult a jelentkezés a 2. Iskolai Sokszínűség Hetére

FRISSÍTVE: A tervezett Iskolai Sokszínűség Hetét, és a nyomtatott segédanyagok postázását a koronavírus-járvány miatt elhalasztjuk. Bővebb információk itt olvashatók. (2020.03.16.)

A Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) 2020-ban másodjára is meghirdette az Iskolai Sokszínűség Hetét, amibe minden iskola- és osztályközösség bekapcsolódhat. 

A jelentkezési felületet ezen a linken lehet elérni.

A csatlakozó pedagógusok, iskolai szociális segítők, és más, gyerekekkel foglalkozó szakemberek ötleteket és eszközöket kapnak ahhoz, hogy március 30. és április 3. között olyan, rugalmasan szervezhető programokat valósítsanak meg, amelyek során az előítéletek és az iskolai zaklatás ellen állnak ki.

A csatlakozó iskolák – a készlet erejéig – ingyenes csomagot kapnak, melyben a program lebonyolítását segítő eszközök és kellékek találhatók.  A 2020-as csomag megalkotásánál az első Sokszínűség Hete visszajelzéseit is figyelembe vettük. 

A csomag tartalma:

Újabb kisfilmeket is ajánlani fogunk, amelyek alkalmasak lehetnek a bullyingról illetve sokszínűségről való beszélgetések beindítására.

További információkért érdemes figyelni Facebook oldalunkat, illetve feliratkozni hírlevelünkre! A program Facebook-eseménye ezen a linken elérhető.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csomagokat idén is korlátozott számban tudjuk csak előállítani és postázni, viszont minden elemét időben közzétesszük honlapunkon online formátumban, így reméljük, hogy akiknek esetleg nem jut már csomag, azok is minél többen használatba veszik segédanyagainkat, és megrendezik a programot!

A 2019-es Iskolai Sokszínűség Hete anyagai természetesen jövőre is használhatóak, ajánljuk őket kedvcsinálónak, inspirációnak is, a beszámolókkal együtt.